Koji faktori utiču na kvalitet života?

21 јул

Popularnost zdravog načina života je zadnjih godina u znatnoj meri porasla, u čemu je i CaliVita International odigrala značajnu ulogu.

CaliVita širom planete popularizuje jedan novi, kvalitetan stil života.

Koji faktori utiču na kvalitet života? Najnoviji rezultati naučnih istraživanja pružaju na to odgovor:

  • Genetski: 20-25%
  • Uticaji sredine: od zagađivanja vazduha do globalnog zagrevanja: 15-20%
  • Kvalitet usluga i tretmana dobivenih u zdravstvenim institucijama: 15-20%
  • Odnosno u najvećoj meri NAČIN ŽIVOTA: 40-45%

21 a

Posmatrajući ove podatke, očigledno je da većinu ovih parametara nismo u stanju promeniti, ali možemo uticati na njih našim načinom života. Dakle potpuno je jasno da kvalitet našeg života u najvećoj meri zavisi od nas samih. Rezultati komparativnih studija vršenih od strane Svetske zdravstvene organizacije (WHO – World Health Organization) povrće i voće danas sadrže znatno manje vitamina i minerala, nego pre otprilike deset godina. Prevremena berba, neodgovarajuće skladištenje, mikrotalasne pećnice, odnosno termoobrada namirnica podjednako kvare kvalitet naše hrane. Ali je bolje da jednostavno priznamo: ne koristimo dovoljno voća i povrća. Možemo dakle postaviti pitanje, koliko vitamina, mineralnih materija i oligoelemenata dospeva u naš organizam, i da li ova količina podmiruje njegove potrebe?

21 b

Ruski ekonomisti Nikolaj D. Kondratijev i Leo A. Nefedov su najpoznatiji zagovarači teorije dugih talasa. Istraživajući ekonomske i društvene pojave, na polju informatike i tehnologije su došli do otkrića pomoću kojih se mogu definisati ekonomski i društveni trendovi, koji određuju neke etape razvoja čovečanstva u prošlosti i takođe ukazuju na njihov budući razvoj.

21 c

Bez sumnje, sve što su predskazali, i stvarno se desilo. Prema rečima pomenutih ekonomista MEGATREND budućnosti jeste zdravlje, i svi oni procesi koji su vezani za njega će se ubrzano razvijati. U nekim zemljama je (na primer u Japanu) novi MEGATREND – u zavisnosti od stepena razvijenosti – već i danas karakterističan. Ljudi ga smatraju važnim, te se trude da postignu besprekorno zdravlje.

Prema definiciji WHO zdravlje nije ništa drugo, no potpuno fizičko, mentalno, socijalno, ekološko i spiritualno blagostanje.

Sve Vam to CaliVita International nudi u jednom paketu!

Imre Parokai

Ako ste zapnteresovani bilo za proizvode, bilo za poslovnu saradnju, javite nam se. Mi smo uvek tu za Vas.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: