Lutein PLUS – Kompleksna zaštita očiju

13 мар

(60 kapsula)

Lutein PLUS je kompleksni antioksidantni preparat koji služi za zaštitu zdravlja očiju. Dok je borovnica uglavnom poznata po rezultatima postignutim u okviru tradicionalne medicine, lutein i zeaksantin su najvažnije komponente žute mrlje, očnog dela koji je zadužen za oštar vid. Igrajući ulogu „filtera“, oni štite zdravlje mrežnjače od štetnih efekata jakog svetla i UV zračenja, imaju sposobnost da odlože starenje oka i smanje rizik od makularne degeneracije izazvane starenjem (AMD).

Kome se preporučuju vitamini za oči? 

14

Onima čije su oči izložene dodatnom naporu (upotreba računara, gledanje televizije, vožnja, upotreba uređaja za klimatizaciju, loše i/ili veštačko osvetljenje) 
Svima iznad 40 godina starosti 
U slučaju očnih oboljenja nastalih kao posledica starenja (npr. AMD) 
Svima kojima je važno da očuvaju oštar vid i zdravlje svojih očiju. 

Vitamini za oči mogu predstavljati efikasnu pomoć za svakoga, ko ima izraženo opterećenje očiju u vidu dugotrajnog rada na računaru ili je izložen veštačkom osvetljenju. 

Lutein Plus je jedna prava antioksidantna bomba, čiji aktivni sastojci u velikoj meri mogu doprineti očuvanju zdravlja očiju. 

Glavni sastojak je lutein, koji je jedna posebna vrsta antioksidanta. Akumulira se u žutoj mrlji u očima, gde efikasno pomaže procese odbrane od štetnog dejstva slobodnih radikala, kao i u sprečavanju štetnih zraka svetlosti na oko. Macula lutea (žuta mrlja) na mrežnjači (retina) zauzima središnji deo, oko 6mm površinu, koja je odgovorna za jasan vid. Ta regija se uglavnom koristi najviše kada se čita ili prilikom rada sa stvarima u neposrednoj blizini. Retina je tkivo koje sadrži ćelije koje su osetljive na svetlost. Slika koja se stvara pogledom na neki objekat, se prosleđuje nervima ka mozgu. Konzumiranje dnevno 6 mg (t.j. jedna kapsula) luteina u kombinaciji sa zdravim načinom života može značajno doprineti efikasnom očuvanju zdravlja naših očiju. Drugi glavni aktivni sastojak pored luteina je zeaksantin, koji je takođe antioksidativno karotinoidno jedinjenje, koje se akumlira u očima. Zeaksantin stabilizuje membrane, čime doprinosi jačanju odbrane membrane retine od štetnog dejstva zraka svetlosti. 

Lutein Plus sadrži još i borovnicu, koja sadrži jednu od najvažnijih biljnih materija za zaštitu očiju, koja uz pomoć svojih anticijanida pomaže pravilno funkcionisanje retine, očuvanje zdravog nivoa kolagena u očima, kao i u zaštiti kapilara od štetnog dejstva slobodnih radikala.Vitamin A je neophodan za dobar vid. 
Lutein Plus se može preporučiti svakome ko želi da doprinese zaštiti zdravlja svojih očiju i očuvanju jasnog vida. Naravno, antioksidativni efekat koji ovaj preparat ostvaruje od koristi je i drugim organima i metaboličkim procesima u telu. 

Jedna tableta Lutein Plus obezbeđuje toliko luteina kao dve velike porcije spanaća ili 2 šolje žumanca!

Upotreba: 1 kapsula dnevno 

Dnevnih obroka u pakovanju: 60

Sastav
– Lutein 6mg
– Zeaksantin 0.5mg
– Vitamin C 50mg
– Vitamin A 200I.J.
– Ekstrakt borovnice 25mg

Prodavnica: https://radunkabogdanovic.calivita.rs/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: