ZAŠTITA OD ELEKTROSMOGA – E-PROTEKT

26 дец

C A L I N E W S

Sve ćelije ljudskog tela su male elektromagnetne jedinice, funkcionišu na osnovu kretanja jona iz ćelije u ćeliju, tokom koje se stvara elektromagnetni potencijal koji služi kao pokretač energije u ćeliji i tako obezbeđuje protok informacija, pokrete mišića, srca, mozga, varenje i upijanje hranljivih sastojaka.

Telo je savršeno uklopljeno u elektromagnetizam Zemlje, Sunca I Kosmosa, bez koje ne bi moglo da funkcioniše. Ali, elektromagnetizam niske frekvencije koji je nastao veštački – ljudskom aktivnošću, takođe je oko organizma – naziva se elektrosmog (ES), I itekako loše utiče na telo.

 Spektar delovanja elektromagnetno zračenja oko čoveka je sledeće:

 

  1. Jonizujući zraci – Gama, X, ultravioletno visoke frekvencije i male talasne dužine: 0,1 Angstrema do 1 mikron
  2. Vidljivi zraci – infracrveno, radiotalasi velike talasne dužine od 1 mikron do 1 metar

     3. Veštački nastali zraci – manje frekvencije od vidljivog svetla (radio, TV, električni vodovi, mobilni TF, WIFI) a od 50-60 MHz su najopasniji.

Svi smo pod dejstvom ES, savremena tehnika i civilizacija je donela da koristimo i mobilne i bežične telefone, računare, mikrotalasne pećnice, štedljive sijalice, rutere, koji neizbežno zrače a organizam se bori da uskladi svoj elektromagnetizam sa talasnom dužinom ES.

Od 2002. godine Svetska zdravstvena organizacija(WHO) je naložila Međunarodnom institutu za istraživanju kancera (IRAC), da istraži moguće dejstvo ES na nastanak kancera. Nakon obimnog istraživanja, 2011. je WHO proglasila da ES ima kancerogeno dejstvo. A posebno da podstiče nastanak leukemije kod dece.

Od tada brojni istraživači na čelu sa Magdom Avas (dr Magda Havas Phd) sa Univerziteta Trent Ontario, ukazali i na veoma štetno dejstvo tkz. PRLJAVOG ELEKTRICITETA koji nastaje u priključcima za struju, ruterima, štedljivim sijalicama. To je neupotrebljena električna energija, koja se oslobađa kada se prekida tok struje (štedljive sijalice prekidaju tok 100 000 puta u sekundi da bi štedele). Biološki učinak nastaje zbog interakcije sa ćelijskom membranom i međućelijskom tečnošću. Otvaraju se kalcijumski kanali, izlazi iz ćelije kalcijum i višak jonskog kalcijuma u krvi stvara slobodne radikale, koji oštećuju ćelije pa i organizam. Naročito štetno deluje na mozak, smanjuje se proizvodnja melatonina koji je glavni prirodni antioksidans u mozgu.

Štetno dejstvo na organizam ide u tri pravca:

Stres – jer organizam pokušava da uskladi loše talase sa sopstvenim elektromagnetizmom. Nastaje stresna reakcija sa uzbuđenošću, lupanjem srca, skokom pritiska, slabom imunom reakcijom, nesanicom.

Termogeni efekat – na koži, na površini kože je temperatura 27,5 stepena, kada se izloži dejstvu telefona 4 minuta, temperatura se podiže na 31,5 stepeni. Dejstvo prodire i u organizam pa i u mozak. Što je tkivo mlađe sa više sadržaja vode (deca) to je dejstvo dublje!!

Mutageno dejstvo – dejstvo kao što imaju slobodni radikali na DNK, koji izaziva nekontrolisano bujanje u pravcu maligniteta. Velika evropska studija je rađena sa ćelijama sa rana, imunim i jajnim ćelijama. Bili su izloženi neprekidnom dejstvu pulsirajućeg elektromagnetnog polja. Sve ćelije su uginule. Sve više naučnih pokazatelja govori o tome da je muški sterilitet uzrokovan u velikoj meri sa ES. Povećana učestalost malignih tumora mozga se takođe dovodi u vezu sa ES.

ZAŠTITA OD ELEKTROSMOGA

Pre svega treba voditi računa da kratko telefoniramo, koristimo slušalice sa kablom, i da dugotrajni rad na računarima prekidamo. U spavaćim sobama da isključimo sve elektronske uređaje, posebno da vodimo računa o deci, jer je njihov organizam četiri puta osetljiviji od odraslih. TV da gledamo izdaleka.

Kolekcija proizvoda E-protect – stiker, kartica i disk pružaju izvanrednu zaštitu

Kako deluju?

5 E protekt

Deluju putem biorezonance, pretvaraju veštački stvorene elektromagnetne talase, u talase koje su sličnije frekvencijama prirodnih ljudskih talasa. Time se neutralizuje negativni uticaj spoljašnjeg ES, i smanjuje štetno dejstvo na organizam. E protect Stiker se može zalepiti na uređaje, telefone – mobine i bežične, laptopove, kompjutere, TV prijemnike, aparate za nadziranje beba, GPS, mikrotalasne pećnice itd.

E protect kartica se može nositi u džepu, tašni, novčaniku i štiti od ES gde god se čovek kreće. Pogodno ljudima koji stalno rade oko elektronskih uređaja, blizu električnih vodova, variocima…

E protect disk je najmoćnija verzija programa E protect, on štiti u krugu od 2 metra. Pogodan je za spavaću, dečju I radnu sobu.

Ova kolekcija je tako upakovana da se može kupiti kao 1 stiker, 4 stikera u pakovanju, jedna kartica sa dva stikera I disk, kartica i dva stikera.

Obzirom na opšte dejstvo ES, upotreba antioksidanasa, ima veoma značajnu ulogu u zaštiti zdravlja, kao što su C1000 Plus, Rhodiolin, Acai, Zenthonic. Posebno mesto zauzima Melatonin, koji može da se koristi za zaštitu mozga, po jedna kapsula pre spavanja. Može neutralizirati dejstvo štetnih peroksi nitrita u mozgu a time I moguća oštećenja i smanjiti subjektivne smetnje: nesanicu, nemir, svetlace pred očima.

Cocoa Bean ima izuzetnu antioksidativnu zaštitu u organizmu. Poboljšava snabdevenost mozga kiseonikom, obnavlja i krve sudove I nervne ćelije mozga. Otklanja smetnje vida, svetlace pred očima i poboljšava funkciju memorije. Štiti od ES.

Ako znamo da elektrosmog zagađuje našu okolinu, životni i radni prostor, znamo da deluje i u trudnoći na nerođeno dete, onda je zaštita od ES prioritet u preventivi i zaštiti od bolesti.

Prim mr sci dr Amalija Tarnocki

Naše proizvode možete kupiti i u Vašoj zemlji. Registration – Registrujte se ovde:

Srbija: https://calivita.rs/registration/3814324852

EU: https://english.calivita.com/registration/3814324852

BiH: https://bh.calivita.com/registration/3814324852/

Hrvatska: https://croatia.calivita.com/registration/3814324852

Makedonija: https://macedonia.calivita.com/registration/3814324852

Slovenija: https://slovenia.calivita.com/registration/3814324852

Kosovo: https://kosova.calivita.com/registration/3814324852

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: