Kako pomoći organizmu da se izbori protiv tumorskih ćelija

8 окт

Povod pisanja ovog teksta je pojava Culevit-a u obliku dodatka ishrani pod imenom CellXC, jer imamo dvadesetogodišnje iskustvo u primeni Culevit-a u odbrani od tumora.

Sa velikim zadovoljstvom ističemo svaki uspeh jer smo pomogli mnogim ženama sa rakom dojke i benignim bujanjima u dojci (displazija), koje su se potpuno izlečili od tih bolesti bez recidiva. Mnogima smo pomogli sa karcinomom debelog creva, kod Hočkin limfoma i ostalim vrstama leukemije.

Bolesnici sa tumorom pluća ukoliko su na vreme počeli uzimati imali su povoljne efekte. Imali smo smanjenje mioma na materici, takođe i cisti na jajnicima i štitastoj žlezdi. Uspešno primenjujemo i u cilju predupređivanja tumora kod osoba koja u porodici imaju maligne bolesti.

KAKO MOŽEMO OBJASNITI DEJSTVO CellXC-a (CULEVITA)?

Pre 25 godina je mađarski biohemičar Đula Kulčar dugogodišnjim eksperimentima došao do zaključka, da u organizmu pored imunog sistema, koji se aktivno bori protiv izmenjenih malignih ćelija (T i B limfociti, TNF) postoji i tkz. pasivna antitumorska zaštita. To su molekuli vitamina, aminokiselina, nukleo-baza koji se nalaze oko ćelija, kako zdravih tako i izmenjenih. Putem nekokoliko hiljada eksperimenata je došao do zaključka da od 89 molekula u organizmu 16 molekula najradije konzumiraju maligne ćelije kao hranu. Normalne ćelije takođe koriste kao hranu, ali ako imaju višak malignih ćelija, onda jedu u velikim količinama i prosto izvrše „samoubistvo“ tj. puknu. To se u nauci zove programirana ćelijska smrt ili apoptoza (grčka reč: apoptosis = otpadanje, odvajanje). Te molekule i normalno se nalaze u organizmu i predstavljaju pasivnu antitumorsku zaštitu. U dodatku ishrani CellXC-u se nalazi 12 od 16 takvih molekula.

Kao što se zna 100 miliona ćelija se dnevno deli u organizmu, pod budnim nadzorom DNK. U toj deobi može doći do poremećaja deobe i da neke novonastale ćelije krenu u nekontrolisano bujanje Uzrok nekontrolisanom bujanju je promena DNK strukture ili poremećaj ćelijskog disanja zbog nedostatka kiseonika (otkrio Otto Wartburg pre 100 godina).

Te promenjene ćelije uništava aktivna antitumorska zaštita. Ako ne uspe, stupa u akciju pasivna antitumorska zaštita (molekule) i to redovno i dobro funkcioniše, ali ako ima suviše promenjenih

ćelija ili manje ovih molekula bujanje može da se otrgne kontroli. Na količinu tih molekula može da utiče: dob, stres, hemijske materije-otrovi, kancerogene materije virusne infekcije, nedostatak mikrohranljivih sastojaka, alkohol, pušenje.

Ako pratimo samo kod najučestalijih tumora koliko godina prolazi da bi se tumor pojavio, onda je lako izvesti zaključak da je ključ prevencije u stilu života .

Stil života podrazumeva ishranu u skladu sa krvnom grupom, unos svežeg voća povraća, vlaknaste hrane, unos dovoljne količine zdrave vode (Aquarion), povremena detosikacija. Fizička aktivnost, pozitivan stav u životu, izbegavanje pušenja i konzumiranje alkohola. Korišćenje dodataka ishrani kojim obezbeđujemo osnovne suplemente za zdravlje organizma i imunog sistema(vitamin C1000 Plus, Vitamin D, kompleksni multivitamini VITAL ABO New life, Lion kids D, Menopausal Formula, Senior Formula itd.). Kada želimo više od osnovne suplementacije, predlažemo Coenzim Q10, Oxymax, Low deuterium Oxy Crystal, Rhodiolin, Cocoa Bean.

Kada postoji pojava tumora najefikasnije su se pokazale Organic Noni, LODOC, CoenzimQ i Culevit – sada CellXC sve zajedno. Nakon tri meseca primene Noni može da se zameni sa Gravital Juice.

Prema istraživanjima Kulčara važno je obezbediti da u cirkulaciji bude što veća koncentracija mešavine (CellXC) jer tada maligne ćelije mogu više konzumirati i apaptoza bude uspešnija. Istraživanja i dugogodišnje iskustvo je pokazalo da se može primenjivati i za vreme hemoterapije (manje je nuspojava) i za vreme zračne terapije.

Naša iskustva pokazuju da je šema koju smo do sada koristili bila efikasna i preporučujemo je u primeni Cell XC-a takođe: Prva tri dana 3×1, zatim tri dana 4×1, zatim tri dana 5×1, zatim tri dana 6×1, nakon toga nadalje 7×2 (dve kapsule) svaka dva sata dok je čovek budan tri meseci. Zatim može da se smanji na 3×2 još tri meseci a posle toga 3×1 kao dozu za održavanje. Preventivna doza kada neko ima porodično opterećenje 3×1.

Tumori se mogu pobediti ako jačamo i aktivnu i pasivnu antitumorsku zaštitu organizma. Jačanje imunog sistema je najefikasnija preventivna mera. Nauka smatra da se 1/3 tumora može prevenirati, 1/3 lečiti, a da je samo 1/3 smrtonosna.

Prim.mr sci dr Amalija Tarnocki

https://zdravljemdobogatstva.wordpress.com/category/registration/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: