Multivitamini za decu

18 мар

Nikada nije prerano da se počne sa zdravim načinom života. Zdravo dete, ima više uspeha u školi, i na fizičkom i na mentalnom nivou. Kada su zdravlje i napredak vaše dece u pitanju, nemojte pristajati na kompromise. Pružite im najbolje što možete. Deca rado prihvataju vitamine kada nisu u obliku klasičnih tableta, pogotovo kada im ne smeta ukus tokom žvakanja, a zanimljivije su jer su u obliku životinja.

Kids Greens

Upoznajte se sa Kids Greensom koji je među proizvodima CaliVite jedinstven. Kids Greens je kompleksni prirodni preparat koji smo izradili izrazito prema potrebama dece, brižno vodeći pri tom računa i o najmanjim detaljima. Multivitamin prijatnog ukusa stiže do svojih potrošača u obliku tableta za žvakanje, i zahvaljući tome njihova upotreba je za decu sigurnija.

Pakovanje:   30 tableta

Upotreba:    1-2  žvakaće tablete / dnevno posle jela

Vitamini su organska jedinjenja koja su od presudnog značaja za naš organizam, a koje ne možemo sami da sintetizujemo, ili ako neke i možemo – obično su u pitanju jako male količine. Našoj deci, je u periodu rasta i naglog fizičkog i mentalnog razvoja, potrebna izbalansirana i odgovarajuća količina vitamina. Karakteristično je, za svaki vitamin, da ukoliko nam fale u većim količinama, dolazi do razvoja različitih simptoma nedostatka vitamina. Eliminacija ovih simptoma je veoma bitna u ranom dobu. Kako bismo ublažili štetne efekte iz naše životne okoline (na primer smog), a koji se uvećavaju i nagomilavaju poslednjih nekoliko decenija, potreba našeg organizma za vitaminima i mineralima se povećala. Naša hrana sadrži sve manje i manje vitamina i minerala, decenijama u nazad. Stoga je veoma važno da pomognemo svom organizmu upotrebom savremenih, visoko-kvalitetnih preparata, što je posebno važno kada su u pitanju deca. Lion Kids C sadrži Vitamin C iz šipka i drugih prirodnih izvora. Kod savremenih multivitaminskih preparata, kao što je, na primer, preparat pod nazivom Lion Kids, vitamini A, D, E, C, kao i kompleks vitamina B, uključujući i odgovarajuću količinu minerala – kalcijuma, magnezijuma, fosfora, joda, gvožđa, bakra, cinka, mangana i kalijuma. VItamin D ima važnu ulogu u razvoju zdravih zuba i kostiju, i takođe učestvuje i u apsorpciji i iskorišćavanju kalcijuma i fosfora, i garantuje očuvanje ravnoteže kalcijuma u krvnoj plazmi.

Verovatno je mnogima  poznata situacija, kada se deca i tinejdžeri iz porodice ili kruga  prijatelja prosto moraju kumiti da bi okusili zdravu hranu. Pri izradi  sastava našeg preparata pored specijalnih potreba dece pre svega smo  upravo ovu situaciju imali na umu. Kids Greens može da pomogne kada su  već sve rafinirane roditeljske taktike doživele neuspeh. Preparat sadrži  66 vrednih aktivnih komponenti, i njegovoj izradi su prethodili brižna  istraživanja i stroga selekcija. Pored već uobičajene kombinacije vitamina i minerala u njemu se nalaze još brojne aktivne komponente korisne za očuvanje zdravlja. Počev od ekstrakta raznog zelenog povrća i voća sve do lekovitog bilja, pre- i probiotika, vrednih vlakana, a preparat sadrži još i komponente koje pružaju podršku imunom sistemu,  kao što su gljive maitake ili matični mleč. I sve to nudimo uz prijatan  ukus koji je u skladu sa sastojcima preparata, i u kojem dominiraju  zelene biljke, pomorandža i med. Zahvaljujući obliku tablete za žvakanje  upotreba je bezbednija za decu, pošto je rizik od zagrcavanja tako  manji. Proizvod se distribuira u ambalaži sa sigurnosnim poklopcem za  decu.

Preparat je zaslađen medom i fruktozom. Ne preporučuje se deci koja su alergična na pčelinje proizvode ili pate od intolerancije prema fruktozi.
Pre trajne upotrebe potražite mišljenje pedijatra!

Lion Kids C

  Pakovanje: 90 tableta, 1 tableta sadrži    45 mg Vitamin C

Upotreba:   sažvakati 1-3 (lavića- tablete) u toku dana, za vreme glavnih obroka

Lion Kids D

  Pakovanje: 90 tableta, 1 tableta sadrži    45 mg Vitamin C

Upotreba:   sažvakati 1-3 (lavića- tablete) u toku dana, za vreme glavnih obroka

Infant Formula 2 OZ, 60ml

Infant Formula 2 OZ, 60ml

Prirodni, tečni multivitamin sa dobrom apsorpcijom, namenjen bebama. Vitamin A je ekstrahovan iz ribljeg ulja, a vitamin E iz prirodnih biljnih ulja. Vitamini A i B, kao i vitamin C, takođe su prirodnog porekla. Ukusna tečnost koja se lako dozira. Pre upotrebe promućkati.

Period dojenja je odlučujući za dalji razvoj deteta. Adekvatno hranjeno odojče će kasnije biti zdravije, bolje će se razvijati i bolje će učiti. Uglavnom, ni razne vrste dečje hrane ni hrana koju uzima dojilja ne sadrže dovoljne količine vitamina, jer namirnice tokom proizvodnje, prerade i konzerviranja veoma mnogo gube od svoje početne hranljive vrednosti i smanjuje se njihov sadržaj vitaminima i mineralnih materija. Stoga je i u periodu dojenja upotreba multivitaminskih dodataka ishrani potrebna najmanje onoliko koliko i u dobu. U slučaju dece u predškolskom i školskom uzrastu unos odgovarajućih hranljivih sastojaka, vitamina i mineralnih materija ima izvanrednu važnost. Nedostatak ovih sastojaka može da prouzrokuje ozbiljne probleme po zdravlje i svakodnevne aktivnosti deteta, isto kao što u velikoj meri utiče na život odraslih. Budući da ishrana dece uglavnom ni izdaleka nije idealna, preporučuje se da i ona uzimaju dodatke ishrani koji sadrže vitamine i mineralne materije.

Aktivni sastojci

Vitamin A 400 mcg
Vitamin E 4 I.U.
Vitamin C 35 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B2 0.6 mg
Vitamin B3 8 mg
Pantothenic acid 3 mg
Vitamin B6 0.4 mg
Vitamin B12 0.5 mcg

Upotreba

1 ml dnevno, za vreme glavnog obroka.

Napomena

Pre kontinuirane upotrebe potražite savet pedijatra! Najbolje je da, ako ste u mogućnosti, pružite detetu ishranu majčinim mlekom do starosne dobi od 6 meseci, obzirom da je to najbolji izbor! Ovaj proizvod ne može zameniti balansiranu, raznovrsnu ishranu!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: