Inulin – jedan od najefikasnih prebiotika

18 мај

Današnji način ishrane sadrži veoma male količine vlakana. Većina lekara a posebno svaki nutricionista će vam sigurno napomenuti kao jednu od najčešćih grešaka u ishrani nizak stepen unosa vlakan. Vlakna su takvi kompleksni ugljeni hidrati koje enzimi ne mogu razgraditi, i koji služe kao jedinstveni izvor hrane za dobroćudne bakterije koje žive u našim crevima.
Inulin je jedan od najefikasnih prebiotika, biljka koja pozitivno utiče na rast i razvoj „dobrih“ bakterija. On je biljni polimer i prisutan je u oko 36.000 biljnih vrsta a najviše se može naći u čičokama (Helianthus tuberosus – severno američka biljka), luku, cikoriji, maslačku i ostalim srodnim lukovičastim biljkama.

Pre svega treba da vodite dnevnik ishrane!

U dnevnik treba da nakon svakog obroka upišete tačno vreme, tip i količinu namirnica, simptome, čija ozbiljnost može da se vrednuje na skali od 1-10, i mogu još da se napomenu i svi oni slučajevi, koji su mogli emocionalno da Vas uzruje. Svake nedelje treba redovno pregledati dnevnik i utvrditi, da li ćete naći neke „problematične” namirnice, to će biti one, koje su u roku od 3 dana barem 3 puta dovele do problema. Ako pronađete takve, pojedinačno ih uklonite iz ishrane u trajanju od 2 nedelje, i redovno pratite, da li su se Vaši problemi i tegobe ublažile.

Šta je ono, na šta treba obratiti posebnu pažnju?

Po mogućstvu treba da izbegavate kozumiranje pasulja, kupusa, karfiola, brokolija, čokolade, veštačkih zaslađivača (kao npr. sorbitol ili manitol), alkohola, kafe i gaziranih napitaka!

Odvojite vremena za opušteno i redovno obedovanje, jedite sporo i dobro sažvačite namirnice, i pridržavajte se principa „češće, ali manje” i obavezno svakodnevno pijte barem 8 čaša vode, i/ili čaja bez čećera!

Uzimajte probiotike, tojest dobroćudne bakterije, koje mogu pomoći da se ponovo uspostavi narušena ravnoteža crevne flore!

Postepeno povećavajte količine unetih vlakana (pazeći pritom na odgovarajući unos vode i tečnosti), jer je to neophodno za optimalno funkcionisanje creva!

I na kraju možete da iprobate i naš novi proizvod sa prirodnim sadržajem vlakana – Pure Inulin, koji može značajno doprineti uspostavljanju normalnog funkcionisanja varenja i metabolizma.

Proizvode možete naručiti i za inostranstvo i iz inostranstva.

Kontakt za obaveštenja,  kupovinu suplemenata po diskontnim cenama,  lekarske konsultacije, zakazivanje pregleda žive kapi krvi:

069-2359694  ili 064-2359694

                                            rbduna@gmail.com

Kodni broj za registrovanje  ili kupovinu suplemenata po diskontnim cenama u bilo kom diskontu

kod nas i u svetu: 381 4324852

Pure inulin

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: