Bez digestivnih enzima, nema ničeg što bi moglo da „svari” hranu

13 окт

Svakodnevno se značajan deo populacije bori sa poremećenom probavom, nadimanjem ili sa naru[enom crevnom florom. Ukoliko imamo dugotrajne neprijatne simptome i osećaj nelagode, postavlja se pitanje: „da li imamo dovoljne količine digestivnih enzima za hranu koju unosimo?”

OSLUŠKUJTE SVOJE TELO!

PAPAYA PLUS (90 tableta)

Bez digestivnih enzima, nema ničeg što bi moglo da „svari” hranu.

11

Uz ispitivanja, a često čak i bez dodatnih analiza se može brzo utvrditi, da nemamo dovoljno enzima za varenje. Da li to izaziva probleme? Da. Naime, zadatak digestivnih enzima je da hranu unetu u organizam svare, razgrade na sastavne komponente, kako bi sastojci postali dostupni za potrebe organizma, to jest da doprinesu apsorpciji i iskorišćenju hranljivih materija, vitamina i minerala.

Ukoliko nemamo dovoljno enzima za varenje, probavni trakt će se poremetiti. Ne samo da organizam neće dobiti neophodne hranljive materije, već će i obroci postati nepoželjni.

Dugotrajno poremećena i neodgovarajuća probava i apsorpcija, mogu na kraju dovesti do slabljenja imunog sistema, umora, iscrpljenosti, razdražljivosti, problema sa kožom i alergijskim reakcijama.

Šta možemo učiniti, kako bi pomogli varenju?

 Već samom promenom načina života možemo da učinimo mnogo. Naime, količina digestivnih enzima se može naveliko smanjiti zbog neodgovarajuće ishrane (npr. prekomerno konzumiranje brze hrane, neredovni obroci, užurbani obroci) ili stresa ili loših uslova konzumiranja hrane (suviše brzo jedenje hrane, nedovoljno sažvakane hrane). Isto tako, i prekomerno fizičko opterećenje ili uzimanje određenih lekova može negativno uticati na smanjenje količine digestivnih enzima. sa prolaskom godina, količina enzima u telu se može smanjivati jednostavno i zbog procesa starenja.

Naše telo proizvodi pojedine enzime ali neke od njih moramo dopunjavati ishranom, kao što to činimo i u slučaju nedostatka laktaze.

Papaya plus: kompleksni sastav, visok sadržaj aktivnih sastojaka

Naš novi proizvod Papaya PLUS, sadrži sve važne enzime koji pomažu probavu a u vidu su želatinskih tableta za žvakanje. Na taj način pomaže organizmu da razgradi proteine, ugljene hidrate, masti, kao i laktozu, koja za veliki broj ljudi izaziva velike probleme. A to sve postižemo uz enzime visoke efikasnosti. Na taj način se mogu sprečiti neprijatni simptomi usled poremećaja varenja, a već postojeći se mogu ublažiti.

Zašto izabrati PAPAYA plus?

Ne fokusira se samo na razgradnju jedne vrste hranljivih sastojka, već na kompleksni način, tako što sadrži sve bitnije enzime koji doprinose varenju, pomaže razgradnju ugljenih hidrata, masti i proteina.

  • Sadrži enzime ne samo u tragovima, već ima visok sadržaj sastojaka.
  • Veliki deo populacije se bori sa nekim oblikom intolerancije na laktozu.
  • Kao što smo i naveli, preparat Papaya PLUS doprinosi i razgradnji laktoze.
  • Dostupan je u obliku žvakaćih tableta. Zbog toga, sa zadovoljstvom mogu da koriste i sve one osobe koje imaju probleme sa gutanjem.

Aktivni sastojci po tableti:

Papaya prah 200.0 mg

Gljivična amilaza (5000 DU) 30.0 mg

Gljivična lipaza (5000 FIP) 25.0 mg

Gljivična laktaza (1000 ALU) 5.0 mg

Hlorofil 1.0 mg

Ostali sastojci: sukraloza, sorbitol, stearinska kiselina, silicijum dioksid, veštačka aroma jagode.

upotreba: 1 žvakaća tableta nakon jela

Pažnja! Osobe sa teškim oblicima oboljenja digestivnog trakta (npr. čir na želucu), treba da se posavetuju sa svojim lekarom

Izvor: CaliNews, jesen 2018.

11a

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: