Naše telo vapi za enzimima

18 јан

Papaya Plus (90 tableta za žvakanje)

Probavni enzimi papaje

PapayaPlus_enzim_n

Papaya Plus je kompleks enzima biljnog porekla za olakšanje i poboljšavanje probave.  Ove ukusne tablete za žvakanje sadrže kombinaciju prirodnih probanih enzima papaje. amilazu, lipazu i laktazu iz prirodnih izvora.

Sa kombinacijom prirodnih digestivnih enzima, Papaya PLUS pomaže u razgradnji masti, proteina, ugljenih hidrata i laktoze, čime se podržava efikasnost vašeg varenja.

Enzimi su supstance koje pomažu odvijanje hemijskih procesa u organizmu, zbog čega ih nazivamo i biokatalizatorima. Belančevine, masti i ugljenohidrati se pod uticajem probavnih enzima razlažu na aminokiseline, masne kiseline i jednostavne šećere, koji su veličinom prikladni za resorpciju i iskorištavanje u ljudskom telu.

Probava započinje još u usnoj duplji delovanjem alfa-amilaze (ptijalin) na molekule skroba. Hrana se u želucu omekšava delovanjem želučane kiseline (HCl), a u takvoj se kiseloj sredini aktivira i enzim pepsin koji pospešuje razlaganje makromolekula belančevina na aminokiseline. Gušterača luči ješavinu najvažnijih enzima za probavu belančevina, masti i ugljenohidrata. Složene molekule ugljenohidrata (skroba i glikogena) razgrađuju se pod delovanjem amilaze, laktaze i saharaze na jednostavne šećere. Njihovom daljnjom razgradnjom do ugljendioksida i vode oslobađa se energija nužna za životne procese. Žučne kiseline nužne su za probavu i resorpciju masti, kao i enzimi lipaze. Tako razgrađeni molekuli mogu se s vodom, vitaminima i elektrolitima lako resorbovati u crevu.

Zdravlje probavnog sistema je ključ za postizanje sveukupnog zdravlja organizma. Koliko je dobra naša probava toliko ćemo imati energije, a o toga zavisi i stanje duha i tela kao i naša dugovečnost. Probavne smetnje javljaju se u svim dobima života.

Najčešći problemi vezani uz zdravlje probavnog sistema su loša probava, crevne zaraze, nadimanje i upale (sindrom iritabilnog kolona, ulcerozni kolitis, gastritis, Chronova bolest), nepravilno pražnjenje creva (zatvor, proljev) itd.

Upotreba: Sažvakati 1 tabletu dnevno nakon obroka.

Naše proizvode možete kupiti i u Vašoj zemlji.

Registration – Registrujte se ovde i uz pomoć kodnog broja koji ćete dobiti, poručite željene proizvode po diskontnim cenama:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: